fbpx

Εκτός αν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης που δεν ενδιαφέρεται να προβάλει το εμπορικό της σήμα, χρειαζόσαστε έναν ιστοτοπο.

Αυτές τις μέρες η ανάπτυξη ενός ιστότοπου ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ευκολότερη από ποτέ: δεν κοστίζει πολλά χρήματα, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πώς να γράφεται κώδικα ή να σχεδιάζετε, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν περιορίζεται στις ώρες εργασίας σας και είναι ένα από τα τα καλύτερα μέσα δωρεάν διαφήμισης.

Έχοντας έναν ιστότοπο δεν σημαίνει απαραίτητα την πώληση αγαθών και υπηρεσιών – αλλά προσδίδει αξία στις υπηρεσίες σας σε δυνητικούς πελάτες.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι πως το να έχετε έναν ιστότοπο θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας;

Σας παραθέτουμε έξι λόγους για τους οποίους κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια ιστοσελίδα:

1. Οι πελάτες σας το αναμένουν

Ακόμα και κανένας άλλος λόγος να μην υπήρχε, αυτός έφτανε! Έξι στους δέκα καταναλωτές αναμένουν από τους επαγγελματίες να παρέχουν online περιεχόμενο σχετικά με την επιχείρησή τους σε κάποια ψηφιακή μορφή ιδιοκτησίας και πάνω από τους μισούς κατευθύνονται κατευθείαν στην ιστοσελίδα του εμπορικού σήματος για πληροφορίες

σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

2. Παρέχει κοινωνική απόδειξη.

90% των καταναλωτών ισχυρίζονται ότι οι διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς τους.

Θα μπορούσατε να βασιστείτε στο Google Places, στο Facebook ακόμα και στο FourSquare για κριτικές και αξιολογήσεις γύρο από την επιχείρηση σας, αλλά μπορείτε να επιτύχετε πολλά περισσότερα στον δικό σας ιστότοπο.

Δεδομένου ότι οι πιθανοί αγοραστές σας ψάχνουν ήδη στο διαδίκτυο, το να συμπεριλάβετε αξιολογήσεις πελατών στον ιστότοπό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους εντυπωσιάσετε.

3. Ελέγχετε την αφήγηση.

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τι λένε οι άλλοι για εσάς στα κοινωνικά δίκτυα,

αλλά μπορείτε να επηρεάσετε τη δημόσια αντίληψη δημιουργώντας τη δική σας ιστορία μέσω μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας.

Το blog της εταιρείας βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διαδίδουν το μήνυμά τους, την αποστολή και την προσωπικότητά τους στο κατάλληλο κοινό, ταχύτερα από την εκτύπωση διαφημίσεων ή διαφημιστικών φυλλαδίων.

Επιπλέον, τα social media όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες πλατφόρμες δικτύωσης κάνουν την κοινή χρήση του περιεχομένου σας πιο εύκολη απο ποτέ.

4. Όλοι οι ανταγωνιστές σας έχουν εταιρικές ιστοσελίδες

Μελέτες δείχνουν ότι μόλις ο καταναλωτής ξέρει τι χρειάζεται ή θέλει, ξεκινάει έρευνα και το 72% από αυτούς αναζητά στο διαδίκτυο για να βρει εκπαιδευτικό υλικό και σχόλια.

5. Δεν χρειάζεται να κλείσετε το μαγαζί σας ποτέ ξανά

Κανείς δεν θέλει να δουλεύει στις 3 το πρωί, αλλά μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ψωνίζουν εκείνες τις ώρες. Έχοντας έναν ιστότοπο για την επιχείρηση σας ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σημαίνει ότι μπορείτε να πουλάτε προϊόντα όλη την μέρα – όχι μόνο μεταξύ 8 π.μ. και 4 μ.μ.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να σημάνει μια δραματική ώθηση στις πωλήσεις, ειδικά όταν εστιάζεται σε πελάτες που δεν περιορίζονται από τη γεωγραφία. Η online παρουσία σας επιτρέπει επίσης εκστρατείες marketing, εξυπηρέτηση πελατών, δημιουργία πελατειακών σχέσεων και πολλές άλλες τεχνικές πωλήσεων.

Ο συνδυασμός του ιστότοπού σας με εργαλεία marketing, όπως το social media marketing, σας βοηθά να προσεγγίζεται νέους πελάτες και να δημιουργείτε επαναλαμβανόμενο marketing

6. Θα προβληθείτε στα αποτελέσματα της Google.

Το 81% των καταναλωτών πραγματοποιεί online έρευνα πριν κάνει μια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουν στο Google και πληκτρολογούν μία ή περισσότερες λέξεις-κλειδιά, όπως “τα καλύτερα δερμάτινα παπούτσια” ή, αν ξέρουν τι θέλουν, “χειροποίητα ιταλικά γυναικεία παπούτσια γυναικών στην Ξάνθη”.

Αν δεν έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας, οι πιθανότητες εμφάνισης στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERP) είναι μηδενικές. Αλλά εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο, μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε για τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές σας να εμφανίζεστε στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google και να έχετε μεγαλύτερη προβολή σε πιθανούς πελάτες.

Οι μακροχρόνιες λέξεις-κλειδιά, τα meta-descriptions και οι τίτλοι είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να προσαρμόσετε στον ιστότοπό σας για την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Χρειάζεστε βοήθεια με την εικόνα της επιχείρησή σας ή τον ιστότοπο σας;

Εάν δεν έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας, ή χρειάζεστε βοήθεια με την online εικόνα και παρουσία σας ελάτε τώρα σε επικοινωνία με τους ειδικούς της Grafique.gr για μια δωρεάν προσφορά.