fbpx

Τι ειναι το folding@home

Το Folding@home είναι ένα δίκτυο υπολογιστών απο εθελοντές που διανέμονται σε όλο τον κόσμο και έχει ως στόχο την εκτέλεση βιοϊατρικής έρευνας με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει στην περαιτέρω κατανόηση και ανάπτυξη θεραπείας για μια σειρά ασθενειών όπως: Του Alzheimer, του καρκίνου και του Parkinson. Η ακριβής έρευνα που γίνεται είναι η προσομοίωση της «δίπλωσης» πρωτεϊνών στο σώμα, αυτό είναι σημαντικό επειδή η λειτουργία μιας πρωτεΐνης id σχετίζεται άμεσα με το φυσικό της σχήμα. Και αυτό, όταν η πρωτεΐνη δημιουργείται στο σώμα, χρειάζεται να ανασχηματίσει το σχήμα της για να μπει στη σωστή δομή για να εκτελέσει το έργο της. Πολλές ασθένειες μπορούν να συνδεθούν με ελαττωματικές πρωτεΐνες στο σώμα, όπως πολλοί καρκίνοι και νευρολογικά προβλήματα, μαζί με ένα ευρύ φάσμα άλλων γενικών προβλημάτων υγείας. Αυτό το δίκτυο, σε σύγκριση με την λίστα των υπερυπολογιστών TOP500, θα ήταν 2ο, το Folding@home είναι ένα από τα ταχύτερα συστήματα παγκοσμίως, με ταχύτητα περίπου 98,7 petaFLOPS. Εάν αρκετοί άνθρωποι προσχώρησαν στο πρόγραμμα Folding @ Home για την καταπολέμηση του κορωναϊού, θα μπορούσαμε να αυξήσουμε συλλογικά την δύναμη του συστήματος στο ένα exaFLOP, που θα ήταν μια τιτανική επίδειξη υπολογιστικής ιπποδύναμης ακόμα και για τα βιβλία ρεκόρ.

COVID-19

Αλλά δεν είμαστε εδώ γι ‘αυτό, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη λεγεώνα και άλλων υπολογιστών από όλο τον κόσμο που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση του COVID-19.

 Οι κοροναϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών που είναι κοινές σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι ιοί μπορεί να προκαλέσουν ήπια συμπτώματα που κυμαίνονται από πυρετό και βήχα έως πιο σοβαρές καταστάσεις όπως σοβαρή πνευμονία, δύσπνοια και αναπνευστικές δυσκολίες.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ένα νέο στέλεχος του κοροναϊού (COVID-19) εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan, Κίνα. Αυτός ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί σε άλλες χώρες. Οι επικεφαλής ιατρικοί υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι ο κίνδυνος για το κοινό είναι μέτριος. Αλλά ο κίνδυνος για τα άτομα παραμένει χαμηλός.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η FAH περιγράφει τη δουλειά τους στο SARS-CoV-2, για όσους από εσάς δεν έχουν ήδη εξοικειωθεί με το έργο τους:

Our specialty is in using computer simulations to understand proteins’ moving parts. Watching how the atoms in a protein move relative to one another is important because it captures valuable information that is inaccessible by any other means. Taking the experimental structures as starting points, we can simulate how all the atoms in the protein move.

Ο Greg Bowman κυκλοφόρησε μια πρώτη ματιά της πρωτεΐνης SARS-CoV-2 σε ένα tweet στις 16 Μαρτίου:

Διαδικασία Εγκατάστασης

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, με μόλις 3 βήματα. Παρ’ολ’αυτα, οποιοσδήποτε χρειαστεί βοήθεια, ακόμα και αν δεν έχει κάνει κανένα απολύτως βήμα, η ομάδα της Grafique θα σε βοηθήσει να το εγκαταστήσεις και να το τρέξεις. Στείλε μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook και αν κριθεί απαραίτητο θα συνδεθούμε στον υπολογιστή σου για να το εγκαταστήσουμε εμείς.

FACEBOOK

Τα βήματα

Στην αρχή χρειάζεσαι ένα κλειδί για να σε αναγνωρίζει το σύστημα και αν μπορείς να δεις τα αποτελέσματα σου, και έπειτα θα χρειαστεί να κατεβάσεις το πρόγραμμα.

 1. Κανε εγγραφή για να πάρεις κωδικό (Passkey)
  ΕΓΓΡΑΦΗ
 2. Κατέβασε και εγκατέστησε το πρόγραμμα
 3. Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις την κοινότητα

Αριθμός Ομάδας Grafique: #250628

Αναλυτικά τα βήματα εγκατάστασης

 1. Κατεβάστε το V7 Installer απο εδώ (Εικόνα 1).ΚΑΤΕΒΑΣΕ
  Εικονιδιο προγραμματος V7 Fah Installer
 2. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Μια προειδοποίηση ασφαλείας μπορεί να εμφανιστεί, και αν γίνει αυτό πατήστε ναι. (Εικόνα 2)
  Προηδοποιειση εγκαταστασης
 3. Η πρώτη σελίδα του προγράμματος εμφανίζεται (Εικόνα 3)
  Η πρωτη σελιδα V7 Fah Installer
 4. Πατήστε επόμενο για να συνεχίσετε
 5. Διαβάστε τους ορούς χρήσης (Εικόνα 4)
  Αποδοχη ορων V7 Fah Installer
 6. Αν συμφωνείτε πατήστε ‘Συμφωνώ’
 7. Κάποιες επιλογές του προγράμματος εμφανίζονται (Εικόνα 5)
  επιλογες εγκαταστασης V7 Fah Installer
 8. Πατήστε επόμενο για να συνεχίσετε με την Express εγκατάσταση
 9. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση (Εικόνα 6)
  Εγκατασταση V7 Fah Installer
 10.  Η εγκατάσταση του V7 έχει ολοκληρωθεί (Εικόνα 7)
  Ολοκληρωση V7 Fah Installer
 11. Ένα μήνυμα απο το Windows Defender ή το Firewall μπορεί να εμφανιστεί στο οποίο πατάμε “Να επιτραπεί πρόσβαση” (Εικόνα 8)
  Να επιτραπει προσβαση V7 Fah Installer
 12. Το πρόγραμμα θα σας ζητήσει να ρυθμίσετε έναν FAH χρήστη (Εικόνα 9)
  Προσθηκη χρηστη V7 Fah Installer
 13. Πατήστε “Set up an Identity” για να περάσετε τον λογαριασμό που φτιάξατε.
 14. Η σελίδα που περνάμε τα στοιχεία μας εμφανίζεται (Εικόνα 10)
  Στοιχεια χρηστη V7 Fah Installer
 15. Συμπληρώστε το FAH όνομα χρήστη,  στο πεδίο Team τον αριθμό #250628 που είναι η ομάδα της Grafique, και τον κωδικό (passkey).
  Το όνομα και τον κωδικό τα πήρες στο email σου όταν έκανες εγγραφή.
 16. Πατήστε αποθήκευση για να προχωρήσετε
 17. Η αρχική σελίδα του προγράμματος εμφανίζεται (Εικόνα 11)
  Αρχικη σελιδα προγραμματος V7 Fah Installer
 18.  Σέρνεται το Power στο full για μέγιστη χρήση πόρων στο σύστημα σας
  1. Αν ειστε απο Laptop μην το βάλετε πάνω απο το 50%
  2. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα δουλεύει όταν κάθεστε στον υπολογιστή ή μόνο όταν λείπετε απο το κουμπί “When” δεξιά απο το Power (Εικόνα 12).
   When V7 FAH Installer
   Η πάνω επιλογή είναι να δουλεύει συνέχεια ενώ ή κάτω για όταν δεν κάθεστε στο PC.
Η εικόνα στην κορυφή είναι της Fusion Animation